Polityka Prywatności

Polityka Prywatności

1

Broker s.c.  traktuje z najwyższą powagą ochronę prywatności, w tym ochronę danych osobowych osób odwiedzających stronę www.better-ware.pl

Podając dane na stronie www.better-ware.pl  zostaniesz poproszony o wyrażenie niezbędnych zgód na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

2

Administratorem danych osobowych w rozumieniu art. 7 pkt 4 Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (tekst jedn. Dz.U. z 2015 r., poz. 2135 z pózn. zm, zwaną dalej „Ustawa”, a od 25 maja Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) z dn. 27.04.2016r.) w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz.U.UE.L. z 2016r. Nr 119, str.1) zwane dalej „RODO jest Broker s.c. z siedzibą w Poznaniu (61-623),  ul. Wilczak 13/155.

3

Dane osobowe

Zbieramy i przetwarzamy dane osobowe (czyli informacje, dzięki którym można Cię zidentyfikować), które przekazujesz nam wyrażając chęć rejestracji w Klubie Betterware na stronie www.better-ware.pl,  kontaktując się z nami telefonicznie lub mailowo na adres info@better-ware.pl albo w inny sposób. Twoje dane są również zbierane wtedy kiedy, składasz zamówienie,  bierzesz udział w naszych konkursach, promocjach, ankietach, jak również gdy udzielasz się na kanałach w social mediach.

Zbieramy i przetwarzamy następujące dane:

  • Imię
  • Nazwisko
  • PESEL
  • Adres
  • Adres e-mail
  • Numer telefonu
  • Unikalny numer Członka Klubu
  • NIP
  • Numer konta bankowego

Przekazanie tych danych jest dobrowolne, jednakże w przypadku ich niepodania realizacja niektórych oferowanych przez  Broker s.c.  usług nie będzie możliwa.

Przechowujemy historie Twoich zakupów, osiągnięte przez Ciebie tytuły i poziomy rabatowe, Twoje wyniki sprzedażowe, informacje o sponsorowanych przez Ciebie osobach, itp.

Przy każdej Twojej wizycie na naszej stronie www.better-ware.pl możemy automatycznie zbierać następujące dane:

  • informacje techniczne, w tym adres IP Twojego komputera,
  • informacje dotyczące, nazwy i wersji przeglądarki, strefy czasowej,

Wykorzystujemy posiadane o Tobie dane w następujących celach:

  • aby wykonać nasze obowiązki wynikające z umów, które zostały zawarte miedzy Toba i Broker s.c. oraz aby dostarczać Ci towary i usługi, które od nas zamawiasz;
  • aby rozwiązywać spory i problemy, zbierać opłaty, odpowiadać na Twoje pytania oraz

            realizować Twoje zadania;

  • aby informować Cię za pomocą poczty elektronicznej, tradycyjnej, smsów lub telefonów o produktach i usługach, które w naszej ocenie mogą Cię zainteresować – o ile wyrazisz na to zgodę;
  • aby umożliwić Ci komunikacje z innymi Członkami Klubu Betterware;
  • aby zapewnić efektywne zarzadzanie siecią Członków Klubu Betterware;
  • aby monitorować i zapewnić, że Twoje działania są zgodne z naszymi zasadami;
  • aby informować Cię o zmianach w naszych usługach;
  • aby realizować nasze wewnętrzne cele biznesowe, takie jak: analiza danych,

            udoskonalania naszej strony internetowej, poprawa usług badanie skuteczności akcji             promocyjnych, itp.;

  • aby zapewnić naszej stronie internetowej bezpieczeństwo;
  • aby móc odpowiadać na pytania i wnioski złożone przez odpowiednie organy lub urzędy;
  • aby zapewnić właściwą obsługę klienta.

Udostępnianie Twoich danych

Twoje dane mogą zostać przez nas udostępnione, w ścisłe określonych celach, podmiotom

trzecim, takim jak:

  • Partnerzy biznesowi, czyli dostawcy i podwykonawcy, którzy wykonują umowy, które

            zawieramy z nimi lub z Toba. Dotyczy to przede wszystkim firm kurierskich,

            przewoźników, firm windykacyjnych, dostawcy usług logistycznych (np. pakowanie),

            usług obsługi konsumentów.

  • Nasza sieć Członków Klubu – w szczególności Twojemu sponsorowi oraz Członkom

            Klubu sponsorowanym przez Ciebie, w celu efektywnego zarzadzania siecią.

  • Dostawcy usług analitycznych i technologicznych oraz wyszukiwarek, którzy wspierają nas w rozwijaniu i optymalizacji naszej strony.
  • Dostawcy rozwiązań technicznych, które pozwalają nam wysyłać do Ciebie

            wiadomości, w szczególności dostawcom usług zbiorowej wysyłki mailingu oraz sms.

Przechowywanie danych osobowych

Wszystkie informacje, które nam podajesz lub które zbieramy na Twój temat, są przechowywane na bezpiecznym serwerze.  W tym celu używany jest m.in. bezpieczny protokół szyfrowania komunikacji (SSL). Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres niezbędny dla realizacji celów określonych w niniejszej Polityce Prywatności, chyba że przepisy prawa wymagają bądź dopuszczają dłuższy okres retencji.

Masz prawo do dostępu do swoich danych oraz do ich poprawiania i usuwania.

Jeżeli odkryjesz, ze Twoje dane są błędne lub nieaktualne skontaktuj się z nami mailowo na adres info@better-ware.pl w celu przekazania informacji, które dane chciałbyś zmienić.

Masz prawo żądać, aby Twoje dane nie były przetwarzane w celach marketingowych. Przy

zbieraniu danych informujemy jeśli zamierzamy wykorzystać podane przez Ciebie dane w tym celu, lub jeżeli zamierzamy udostępnić te dane podmiotom trzecim w tym celu, na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody.

 

Obowiązek zgłaszania naruszeń

Administrator danych osobowych ma obowiązek do zgłoszenia naruszeń ochrony danych osobowych. Zgodnie z RODO naruszenie ochrony danych osobowych, należy bezwzględnie zgłosić w ciągu 72 godzin od stwierdzenia naruszenia, chyba że jest mało prawdopodobne, by naruszenie to skutkowało ryzykiem naruszenia praw lub wolności osób fizycznych.

 

Cookies

Nasza strona używa cookies (niewielkich plików umieszczonych na dysku twardym użytkowników naszej strony) aby odróżnić Ciebie od innych użytkowników serwisu. Pozwala nam to zapewnić Ci najwyższą jakość naszych usług oraz ulepszać nasz serwis. Używamy cookies w celu analizy przepływu informacji, personalizacji usług, treści i reklam, mierzenia efektywności promocji oraz promocji zaufania i bezpieczeństwa.

Większość cookies nie przechowuje informacji służących do identyfikacji użytkownika, a zawiera ogólne informacje takie jak sposoby w jakie użytkownik trafia na nasza stronę i jej używa lub jego lokalizacje.

Możesz zrezygnować z plików cookies, jeżeli Twoja przeglądarka na to pozwala, ale może to sprawić, ze nie będziesz mógł w pełni korzystać z usług oferowanych przez system.

Jakie pliki cookies wykorzystujemy?

Nazwa pliku Czas wygaśnięcia Cel stosowania

 

__utma 2 lata od utworzenia/aktualizacji Rozróżnianie użytkowników i sesji
__utmz 6 miesięcy od utworzenia/aktualizacji Wskazanie, jak użytkownik trafił na naszą stronę

 

NID, CONSENT NID – 6 miesięcy, CONSENT – 8174 dni to zewnętrzne pliki Cookies używane przez Google do sporządzenia map (dla lokalizatora produktu) i do tworzenia obrazów CAPTCHA w celu ochrony naszej strony przed spamem.

 

TERMS 1 rok ten plik cookie służy wyłącznie do zapisania zgody użytkownika na wykorzystanie plików cookies w trakcie przeglądania witryny. Dzięki temu plikowi okienko z informacją o plikach cookies nie jest wyświetlane za każdym razem kiedy użytkownik odwiedza naszą witrynę.  Plik ten nie służy do śledzenia informacji osobowych użytkownika.
wordpress_test_cookie sesyjny Przechowuje informację, czy przeglądarka użytkownika obsługuje pliki Cookies.
pliki cookies Facebook – zewnętrzne pliki cookies wykorzystywane poprzez ikonkę Facebooka i przechowywane w serwisie Facebook.

 

Google Analytics

Aby zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający korzystają z naszych witryn korzystamy z usługi Google Analytics. Oznacza to, że kiedy odwiedzasz nasza stronę internetową przeglądarka automatycznie przesyła określone informacje do Google. Obejmuje to na przykład adres strony internetowej, którą odwiedzasz, oraz twój adres IP. Szczegółowe informacje o tym jak technologie Google gromadzą i przetwarzają dane dostępne są pod adresem https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Jeśli nie chcesz, aby w twojej przeglądarce wykorzystywana była usługa Google Analytics, to

możesz zainstalować dodatek do przeglądarki Google Analytics. Więcej informacji na temat Google Analytics i polityki prywatności Google znajdziesz TUTAJ>>…adresem https://www.google.com/policies/privacy/partners/.

Aktualizacje Polityki Prywatności

Zmiany wprowadzane w Polityce Prywatności umieszczane są na stronie www.better-ware.pl

Kontakt

Jeżeli masz jakieś pytania lub uwagi dotyczące niniejszej Polityki Prywatności prosimy o wysłanie ich poczta elektroniczna na adres  info@better-ware.pl  lub pocztą tradycyjną na adres Broker S.C Krzysztof Gawron Elżbieta Gawron ul. Wilczak 13/155, 61-623  Poznań.

.

Privacy Preference Center

Necessary

Advertising

Analytics

Other